Blauwe Russen

De Russische kat is een unieke kat: intelligent, aanhankelijk, zonder een spoor van agressie. Wij fokken moderne Blauwe Russen
met een benijdenswaardige gezondheid en een evenwichtige psyché.

Een natuurlijk kattenras

Blauwe Russen behoren tot natuurlijke kattenrassen, dat wil zeggen dat ze niet kunstmatig zijn gefokt, daarom hebben ze een sterk immuunsysteem en een goede gezondheid. Blauwe russen hebben geen typische ziektes. Met goede zorg leven ze lang. Als de katteneigenaar premium professioneel droogvoer gebruikt, dan zijn er geen toevoegingen en vitamines in haar dieet nodig.Dit droogvoer is uitgebalanceerd en bevat alle nodige stoffen en toevoegingen. Natuurlijk kan elke eigenaar zijn eigen dieet voor zijn huisdier ontwikkelen. Hierbij kunt u altijd hulp vragen aan uw dierenarts, zodat u zeker weet dat uw kat het beste voer binnenkrijgt.

Verschillende soorten Blauwe Russen

Laten we het nu hebben over de soorten katten. Er bestaat tegenwoordig niet slechts 1 soort Russische Blauwe kat, maar er zijn verschillende soorten. Deze zijn per soort vastgelegd bij verschillende felinologische organisaties. TIKA-expert Amanda Bright, wie vele jaren ervaring met het ras heeft, zegt hier het volgende over:

"Ik zou graag willen verduidelijken dat er niet twee, maar vier soorten dieren in het ras zijn: het Noord-Amerikaanse type, vastgelegd in TIKA en CFA, het Engelse type, genoteerd in de GCCF-standaard, het Scandinavische type, dat dicht bij Amerikaanse normen, en het Europese type, vastgelegd in de FIFe en WCF. "

Welke soort komt het vaakst voor?

Momenteel is de meest populaire soort in de fokkersomgeving het gemengde type, dat de kenmerken van verschillende lijnen combineert. Bent u benieuwd hoe onze katten eruit zien? Bekijkt u dan onze foto’s
Heeft u vragen over ons?
Neemt u dan contact
+31682323660
cattery-muskari@yandex.ru
Pannekoekendijk 15 8262 RW Kampen Overijssel Nederland
Door op de knop te klikken, stemt u in met de verwerking van persoonsgegevens en gaat u akkoord met het privacybeleid